fbpx

Rekentoets Niveau 3

Welkom

Studenten die per 1 augustus 2022 zijn gestart met een opleiding op het MBO moeten minimaal een 5 halen voor hun rekenexamen (afhankelijk van het resultaat voor Nederlands en evt. Engels). Jij wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op je rekentoets van het mbo niveau 3? Dat kan met hulp van Meneer Megens. Hij heeft voor jou op deze gratis toegankelijke website alle opdrachten van het voorbeeldexamen mbo niveau 3 doorgewerkt. Meneer Megens laat je zien hoe je alle sommen kunt oplossen. Omdat hij uitgebreid de tijd neemt heeft hij diverse rekenvideo’s opgenomen. Bekijk ze een voor een om zo antwoord te krijgen op alle vragen. In elke video geeft hij handige tips en trucs om je zo goed mogelijk voor te bereiden op dit examen. Ben je nog opzoek naar een mogelijkheid om onbeperkt te kunnen oefenen, video’s te bekijken en echt een voorbeeldexamen te maken? Neem dan een licentie op de Meneer Megens Academy via deze link. 

Links

Wil je het examen zelf oefenen? Download hem dan gratis via deze link.

Wil je de rekenkaarten downloaden? Dat kan via deze link

 

Waar kan ik nog meer oefenen?

Ben je opzoek naar hulp bij (verpleegkundig) Rekenen? Dan kan je hiervoor terecht in de Academy van Meneer Megens. In deze handige e-learning kan je onbeperkt oefenen met nieuwe opdrachten. Er zijn twee modules: eent Examentraining Rekenen MBO en een voor Verpleegkundig Rekenen.  Bij elke vraag zie je direct of je antwoord goed of fout is. Ook vind je er nieuwe video’s, proeftoetsen en handige stappenplannen. Bij afronding van de e-learning voor Verpleegkundig Rekenen ontvang je naast het Meneer Megens Certificaat ook 5 scholingspunten voor het kwaliteitsregister van de V&VN. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje via deze link of vraag via deze link vraag je gratis een demo-account aan.

Video’s

Deel 1. Introductie + Vraag 1 t/m 5

 

Wie is Meneer Megens?

Meneer Megens is sinds 2010 bezig met het verbeteren van de rekenvaardigheid. Eerst voor zijn eigen studenten als docent rekenen, maar sinds 2013 ook online via YouTube. Sinds 2016 is deze website online gekomen. Inmiddels is zijn YouTube-kanaal al meer dan 4 miljoen keer bekeken en heeft al vele mensen verder kunnen helpen met antwoord op hun rekenvragen.

Trakteer jij Meneer Megens?

De website van Meneer Megens is gratis toegankelijk, ondanks al het werk wat erin is gestopt. 

Wil je hem toch bedanken voor alle hulp? Dan kan je hem trakteren! Zoals je misschien wel weet is hij gek op appelkruimelvlaai. Je kunt kiezen voor:

  • ¼ appelkruimelvlaai           (2,50 euro)
  • ½ appelkruimelvlaai           (5,00 euro)
  • Hele appelkruimelvlaai      (10,00 euro)

Bedrag