fbpx

Druppelsnelheden en Voedingspomp

Welkom

Welkom op de pagina over het onderwerp ‘druppelsnelheid en voedingspomp’ van het onderdeel Verpleegkundig Rekenen. Op deze pagina vind je een aantal video’s over dit onderwerp. Je kunt de (verschillende) video’s bekijken om zo meer over het berekenen van druppelsnelheid of het instellen van een pomp te weten te komen. In elke video geeft Meneer Megens je eerst uitleg over het onderwerp en behandeld hij verschillende opdrachten.

Uitleg 

Bij het berekenen van de pompstand gaat om de de snelheid in ml per uur. Je gaat dus altijd opzoek naar beide zaken, dus om hoeveel ml gaat het en om hoeveel uur gaat het. Je moet dus goed kunnen omrekenen bijvb. van minuten naar uren of van liter naar milliliter. Bij het berekenen van een druppelsnelheid gaat om aantal druppels per minuut. Hiervoor bereken je het aantal druppels, dit deel je vervolgens door het aantal minuten.

Enkele tips: 1 ml = 20 druppels   bij bloed/Packet Cells is 1 ml = 18 druppels. 1 liter  = 1.000 ml.

Hieronder een drietal video’s

  1. Video 1. Druppelsnelheden (2.0)
  2. Video 2. Druppels berekenen
  3. Video 3. Druppesnelheid (1.0)

Formules:

  • Aantal ml / aantal uur = ml per uur = pompstand
  • Aantal ml x 20 / aantal uur x 60 = aantal druppels per minuut

Extra:

Waar kan ik nog meer oefenen?

Op deze website van Meneer Megens is alles gratis te gebruiken. Wil je meer onderwerpen oefenen op deze website, bekijk dan deze link. Mocht je je rekenvaardigheid echt verder willen gaan verbeteren, dan kan je hiervoor terecht in de Academy van Meneer Megens. In deze handige e-learning kon je onbeperkt oefenen met nieuwe opdrachten. Bij elke vraag zie je direct of je antwoord goed of fout is. Ook vind je er nieuwe video’s, proeftoetsen en handige stappenplannen. Bij afronding van de e-learning ontvang je naast het Meneer Megens Certificaat ook 5 scholingspunten voor het kwaliteitsregister van de V&VN. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje via deze link of vraag via deze link vraag je gratis een demo-account aan.

Video 1. Druppels berekenen

Video 2. Druppelsnelheden (2.0)

Video 3. Druppelsnelheden 1.0

Trakteer jij Meneer Megens?

De website van Meneer Megens is gratis toegankelijk, ondanks al het werk wat erin is gestopt. 

Wil je hem toch bedanken voor alle hulp? Dan kan je hem trakteren! Zoals je misschien wel weet is hij gek op appelkruimelvlaai. Je kunt kiezen voor:

  • ¼ appelkruimelvlaai           (2,50 euro)
  • ½ appelkruimelvlaai           (5,00 euro)
  • Hele appelkruimelvlaai      (10,00 euro)

Bedrag