fbpx

Perfusor/Spuitpomp

Welkom

Welkom op de pagina over het onderwerp ‘”Perfusor/Spuitpomp’ van het onderdeel Verpleegkundig Rekenen. Op deze pagina vind je een aantal video’s over dit onderwerp. Je kunt de (verschillende) video’s bekijken om zo meer over het rekenen met een perfusor oftewel spuitenpomp te weten te komen. In elke video geeft Meneer Megens je eerst uitleg over het onderwerp en behandeld hij verschillende opdrachten.

Uitleg

De woorden perfusor en spuitenpomp worden door elkaar heen gebruikt. Het principe is hetzelfde als het instellen van een voedingspomp, echter gaat het hierbij vaak om kleinere hoeveelheden. In tegenstelling tot zo’n pomp stel je een perfusor niet op hele ml/uur in, maar altijd op 1 getal achter de komma. Het principe blijft het zelfde:

Aantal ml / aantal uur. Een lastig onderwerp, maar bekijk de video’s rustig. 

Extra:

Waar kan ik nog meer oefenen?

Op deze website van Meneer Megens is alles gratis te gebruiken. Wil je meer onderwerpen oefenen op deze website, bekijk dan deze link. Mocht je je rekenvaardigheid echt verder willen gaan verbeteren, dan kan je hiervoor terecht in de Academy van Meneer Megens. In deze handige e-learning kon je onbeperkt oefenen met nieuwe opdrachten. Bij elke vraag zie je direct of je antwoord goed of fout is. Ook vind je er nieuwe video’s, proeftoetsen en handige stappenplannen. Bij afronding van de e-learning ontvang je naast het Meneer Megens Certificaat ook 5 scholingspunten voor het kwaliteitsregister van de V&VN. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje via deze link of vraag via deze link vraag je gratis een demo-account aan.

Video 1. 

Video 2.

Trakteer jij Meneer Megens?

De website van Meneer Megens is gratis toegankelijk, ondanks al het werk wat erin is gestopt. 

Wil je hem toch bedanken voor alle hulp? Dan kan je hem trakteren! Zoals je misschien wel weet is hij gek op appelkruimelvlaai. Je kunt kiezen voor:

  • ¼ appelkruimelvlaai           (2,50 euro)
  • ½ appelkruimelvlaai           (5,00 euro)
  • Hele appelkruimelvlaai      (10,00 euro)

Bedrag