fbpx

BMI

Welkom

Welkom op de pagina over het onderwerp ‘BMI’ van het onderdeel Verpleegkundig Rekenen. Op deze pagina vind je een video over dit onderwerp. Je kunt de video bekijken om zo meer over het bereken van de BMI te weten te komen. In elke video geeft Meneer Megens je eerst uitleg over het onderwerp en behandeld hij verschillende opdrachten.

Uitleg

BMI is een afkorting voor Body Mass Index. De uitkomst biedt een getal wat de verhouding aangeeft tussen het lichaamsgewicht en de lengte van een persoon. Hierdoor kan bepaald worden of er sprake is van:

  • Overgewicht
  • Normaal gewicht
  • Overgewicht
  • Obesitas
  • Morbide Obesitas
 

Formule voor het berekenen van de BMI:

Gewicht in kg : (lengte in meter x lengte in meter)

Belangrijk is dat het lichaamsgewicht is uitgedrukt in kilogram en de lengte in meters. Let erop dat je eerst het getal tussen haakjes uitrekent.

Extra:

 

Waar kan ik nog meer oefenen?

Op deze website van Meneer Megens is alles gratis te gebruiken. Wil je meer onderwerpen oefenen op deze website, bekijk dan deze link. Mocht je je rekenvaardigheid echt verder willen gaan verbeteren, dan kan je hiervoor terecht in de Academy van Meneer Megens. In deze handige e-learning kon je onbeperkt oefenen met nieuwe opdrachten. Bij elke vraag zie je direct of je antwoord goed of fout is. Ook vind je er nieuwe video’s, proeftoetsen en handige stappenplannen. Bij afronding van de e-learning ontvang je naast het Meneer Megens Certificaat ook 5 scholingspunten voor het kwaliteitsregister van de V&VN. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje via deze link of vraag via deze link vraag je gratis een demo-account aan.

Trakteer jij Meneer Megens?

De website van Meneer Megens is gratis toegankelijk, ondanks al het werk wat erin is gestopt. 

Wil je hem toch bedanken voor alle hulp? Dan kan je hem trakteren! Zoals je misschien wel weet is hij gek op appelkruimelvlaai. Je kunt kiezen voor:

  • ¼ appelkruimelvlaai           (2,50 euro)
  • ½ appelkruimelvlaai           (5,00 euro)
  • Hele appelkruimelvlaai      (10,00 euro)

Bedrag