fbpx

Examentraining 3F 16/17

Welkom

Jij wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op je rekentoets niveau 3F? Dat kan met hulp van Meneer Megens. Hij heeft voor jou alle opdrachten van het rekenexamen 3F van het schooljaar 2016-2017 doorgewerkt. Meneer Megens laat je zien hoe je alle sommen kunt oplossen. Omdat hij uitgebreid de tijd neemt heeft hij diverse rekenvideo’s opgenomen. Bekijk ze een voor een om zo antwoord te krijgen op alle vragen. Het eerste gedeelte van het examen bestaat uit opgaven waarbij een rekenmachine niet is toegestaan, dit staat ook omschreven bij de titel van de video.

Links

Wil je het examen zelf oefenen? Dan kan dat via deze link

Wil je gratis alle tips en trucs voor dit rekenexamen hebben? Dan kan dat via deze link

Waar kan ik nog meer oefenen?

Op deze website van Meneer Megens is alles gratis te gebruiken. Wil je meer onderwerpen oefenen op deze website, bekijk dan deze link.  Je vindt hier rekenuitleg over bijna elk onderwerp. Wil je een handig werkboek voor Breuken, deze kan je vinden via deze link. Zoals bijvoorbeeld over meten & meetkunde, verhoudingen, hoofdrekenen of de rekentoets 2F of 3F. Mocht je nog zaken missen, laat het Meneer Megens dan vooral weten. Zo kan hij een nieuwe video opnemen, handig toch?

Ben je opzoek naar hulp bij Verpleegkundig Rekenen? Dan kan je hiervoor terecht in de Academy van Meneer Megens. In deze handige e-learning kon je onbeperkt oefenen met nieuwe opdrachten. Bij elke vraag zie je direct of je antwoord goed of fout is. Ook vind je er nieuwe video’s, proeftoetsen en handige stappenplannen. Bij afronding van de e-learning ontvang je naast het Meneer Megens Certificaat ook 5 scholingspunten voor het kwaliteitsregister van de V&VN. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje via deze link of vraag via deze link vraag je gratis een demo-account aan.

Video’s

Deel 1: Vraag 1- 10 (zonder rekenmachine)

Deel 2: Vraag 11 – 18 (zonder rekenmachine)

Deel 3: Vraag 19 – 23 (met rekenmachine)

Deel 4: Vraag 24 – 28 (met rekenmachine)

Deel 5: Vraag 29 – 33 (met rekenmachine)

Deel 6: Vraag 34 – 38 (met rekenmachine)

Deel 7: Vraag 39 – 45 (zonder rekenmachine)

Wie is Meneer Megens?

Meneer Megens is sinds 2010 bezig met het verbeteren van de rekenvaardigheid. Eerst voor zijn eigen studenten als docent rekenen, maar sinds 2013 ook online via YouTube. Sinds 2016 is deze website online gekomen. Inmiddels is zijn YouTube-kanaal al meer dan 3 miljoen keer bekeken en heeft al vele mensen verder kunnen helpen met antwoord op hun rekenvragen.

Trakteer jij Meneer Megens?

De website van Meneer Megens is gratis toegankelijk, ondanks al het werk wat erin is gestopt. 

Wil je hem toch bedanken voor alle hulp? Dan kan je hem trakteren! Zoals je misschien wel weet is hij gek op appelkruimelvlaai. Je kunt kiezen voor:

  • ¼ appelkruimelvlaai           (2,50 euro)
  • ½ appelkruimelvlaai           (5,00 euro)
  • Hele appelkruimelvlaai      (10,00 euro)

Bedrag