fbpx

Dagschema

Welkom

Welkom op de pagina over het onderwerp ‘Dagschema’ van het onderdeel Verpleegkundig Rekenen. Op deze pagina vind je een aantal video’s over dit onderwerp. Je kunt de video bekijken om zo meer over het maken van een dagschema te weten te komen. In elke video geeft Meneer Megens je eerst uitleg over het onderwerp en behandeld hij verschillende opdrachten.

Uitleg

Bij het opstellen van een dagschema bij Verpleegkundig Rekenen maak je een overzicht van de tijden waarop de medicatie toegediend moet worden. Maak hierbij gebruik van de volgende tips:

– Bereken het aantal uur dat er zit tussen de start van de 1e en de laatste voeding van een dag.
– Deel het aantal uur door 1 getal minder dan het aantal voedingen.
– Tel steeds verder vanaf het tijdsstip dat de vorige voeding gestart is.

Extra:

Werkboek voor Verpleegkundig Rekenen Deel 1 

Werkboek voor Verpleegkundig Rekenen Deel 2

Training Verpleegkundig Rekenen

Dagschema Opdracht Video 

Dagschema Extra Opdracht

Hoe kan ik nog meer oefenen?

Op deze website van Meneer Megens is alles gratis te gebruiken. Wil je meer onderwerpen oefenen op deze website, bekijk dan deze link. Mocht je je rekenvaardigheid echt verder willen gaan verbeteren, dan kan je hiervoor terecht in de Academy van Meneer Megens. In deze handige e-learning kon je onbeperkt oefenen met nieuwe opdrachten. Bij elke vraag zie je direct of je antwoord goed of fout is. Ook vind je er nieuwe video’s, proeftoetsen en handige stappenplannen. Bij afronding van de e-learning ontvang je naast het Meneer Megens Certificaat ook 5 scholingspunten voor het kwaliteitsregister van de V&VN. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje via deze link of vraag via deze link vraag je gratis een demo-account aan.

Wie is Meneer Megens?

Meneer Megens is sinds 2010 bezig met het verbeteren van de rekenvaardigheid. Eerst voor zijn eigen studenten, maar sinds 2013 ook online via YouTube. Sinds 2016 is deze website online gekomen. Inmiddels is zijn YouTube-kanaal al meer dan 3 miljoen keer bekeken en heeft al vele mensen verder kunnen helpen met antwoord op hun rekenvragen.

Trakteer jij Meneer Megens?

De website van Meneer Megens is gratis toegankelijk, ondanks al het werk wat erin is gestopt. 

Wil je hem toch bedanken voor alle hulp? Dan kan je hem trakteren! Zoals je misschien wel weet is hij gek op appelkruimelvlaai. Je kunt kiezen voor:

  • ¼ appelkruimelvlaai           (2,50 euro)
  • ½ appelkruimelvlaai           (5,00 euro)
  • Hele appelkruimelvlaai      (10,00 euro)

Bedrag