fbpx

Verdunnen

Welkom

Welkom op de pagina over het onderwerp ‘Verdunnen’ van het onderdeel Verpleegkundig Rekenen. Op deze pagina vind je een aantal video’s over dit onderwerp. Je kunt de (verschillende) video’s bekijken om zo meer over ‘Verdunnen’ te weten te komen. In elke video geeft Meneer Megens je eerst uitleg over het onderwerp en behandeld hij verschillende opdrachten.

Uitleg

Bij het onderdeel Verdunnen van medicatie gaan we van een bestaande, sterkere, concentratie een oplossing maken die minder sterk is. Dit doen we door een gedeelte te pakken van de concentratie en deze te mengen met iets. Dit kan bijvoorbeeld water zijn. Je moet bij dit onderdeel steeds twee dingen uitrekenen. Eerst hoeveel ik van de sterke variant moet pakken en vervolgens hoeveel ik van de andere vloeistof moet toepassen, zoals bijvoorbeeld water.  De formule:

Om uit te rekenen hoeveel ik moet pakken van het sterke concentratie:

Voorschrift in % x aantal ml / aanwezig in %

Vervolgens haal je uitkomst van bovenstaande formule af van het totaal dat je moet maken. Dit is wat je moet toevoegen aan de concentratie, bijvb. water.

Extra

Hoe kan ik nog meer oefenen?

Op deze website van Meneer Megens is alles gratis te gebruiken. Wil je meer onderwerpen oefenen op deze website, bekijk dan deze link. Mocht je je rekenvaardigheid echt verder willen gaan verbeteren, dan kan je hiervoor terecht in de Academy van Meneer Megens. In deze handige e-learning kon je onbeperkt oefenen met nieuwe opdrachten. Bij elke vraag zie je direct of je antwoord goed of fout is. Ook vind je er nieuwe video’s, proeftoetsen en handige stappenplannen. Bij afronding van de e-learning ontvang je naast het Meneer Megens Certificaat ook 5 scholingspunten voor het kwaliteitsregister van de V&VN. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje via deze link of vraag via deze link vraag je gratis een demo-account aan.

Trakteer jij Meneer Megens?

De website van Meneer Megens is gratis toegankelijk, ondanks al het werk wat erin is gestopt. 

Wil je hem toch bedanken voor alle hulp? Dan kan je hem trakteren! Zoals je misschien wel weet is hij gek op appelkruimelvlaai. Je kunt kiezen voor:

  • ¼ appelkruimelvlaai           (2,50 euro)
  • ½ appelkruimelvlaai           (5,00 euro)
  • Hele appelkruimelvlaai      (10,00 euro)

Bedrag