fbpx

Vaste Medicatie

Welkom

Welkom op de pagina over het onderwerp ‘Vaste Medicatie’ van het onderdeel Verpleegkundig Rekenen. Op deze pagina vind je een aantal video’s over dit onderwerp. Je kunt de video bekijken om zo meer over het rekenen met Vaste Medicatie te weten te komen. In deze video geeft Meneer Megens je eerst uitleg over het onderwerp en behandeld hij verschillende opdrachten. 

Uitleg

Bij het toedienen van vaste medicatie, wordt er vaak gerekend met tabletten. Er kan bijvoorbeeld gevraagd worden hoeveel tabletten er gegeven moeten worden, hoeveel gram of mg dit dan is of dat je voldoende tabletten op voorraad hebt. Steeds kan je hierbij de volgende formule gebruiken:

Voorschrift in mg (wat heeft de patiënt nodig) : aanwezig per tablet in mg = hoeveel tabletten je moet geven. De formule is kortweg: V/A.

Op deze website van Meneer Megens is alles gratis te gebruiken. Wil je meer video’s en opdrachten bekijken, zie dan deze pagina. Mocht je je rekenvaardigheid echt verder willen gaan verbeteren, dan kan je hiervoor terecht in de Academy van Meneer Megens. In deze handige e-learning kon je onbeperkt oefenen met nieuwe opdrachten. Bij elke vraag zie je direct of je antwoord goed of fout is. Ook vind je er nieuwe video’s, proeftoetsen en handige stappenplannen. Bij afronding van de e-learning ontvang je naast het Meneer Megens Certificaat ook 5 scholingspunten voor het kwaliteitsregister van de V&VN. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje via deze link of vraag via deze link vraag je gratis een demo-account aan.

Meneer Megens is sinds 2010 bezig met het verbeteren van de rekenvaardigheid. Eerst voor zijn eigen studenten, maar sinds 2013 ook online via YouTube. Sinds 2016 is deze website online gekomen. Inmiddels is zijn YouTube-kanaal al meer dan 3 miljoen keer bekeken en heeft al vele mensen verder kunnen helpen met antwoord op hun rekenvragen.

Trakteer jij Meneer Megens?

De website van Meneer Megens is gratis toegankelijk, ondanks al het werk wat erin is gestopt. 

Wil je hem toch bedanken voor alle hulp? Dan kan je hem trakteren! Zoals je misschien wel weet is hij gek op appelkruimelvlaai. Je kunt kiezen voor:

  • ¼ appelkruimelvlaai           (2,50 euro)
  • ½ appelkruimelvlaai           (5,00 euro)
  • Hele appelkruimelvlaai      (10,00 euro)

Bedrag