Verpleegkundig rekenen

Verpleegkundig Rekenen

Verpleegkundig Rekenen wordt soms ook wel Medisch Rekenen genoemd. Het is voor vele (toekomstig) zorgprofessionals een lastig onderwerp. Of je nu de opleiding HBO-V, MBO-V of Verzorgende IG (VIG) volgt, Meneer Megens helpt.  Gelukkig biedt Meneer Megens al sinds 2013 zijn hulp hiervoor aan. Op deze gratis toegankelijke website helpt hij je met video-uitleg. Hoe werkt het? Scrol naar na pagina beneden en maak een keuze uit het onderwerp dat je wilt oefenen. Bij elk onderwerp staat minimaal 1 uitlegvideo, zijn er handige gratis downloads en een stukje uitleg. Meneer Megens helpt jou met slagen, daar kan je op rekenen!

Wist je MeneerMegens ook heeft zijn eigen Academy heeft? Dit is een complete e-learning waarin je perfect kunt voorbereiden op je toets voor Verpleegkundig Rekenen. Je vindt er alles over via deze link. Je ontvangt bij afronding ook nog eens 5 scholingspunten voor het kwaliteitsregister van de V&V. MeneerMegens is ook te boeken voor een training of workshop bij jouw instelling, afdeling of school. 

MeneerMegens deelt het Verpleegkundig Rekenen op in verschillende onderdelen:

  • Oplossen. Hierbij wordt er een berekening gemaakt om te kijken hoeveel ml er geinjecteerd moet worden. Het gaat om verschillende varianten. Het kan gaan om een oplossing in %-vorm. Of dat de sterkte is aangegeven per aantal ml of met IE.
  • Verdunnen. Hierbij wordt er van een bestaande variant een minder sterke variant gemaakt. Er moeten twee berekeningen gedaan worden. Bij het eerste gedeelte kijkt men namelijk naar de hoeveelheid dat uit de aanwezige oplossing genomen moet worden. Verder moet je namelijk een andere vloeistof zoals water toevoegen.
  • Zuurstof. Hierbij wordt er uitgerekend hoelang er met een zuurstoftank gedaan kan worden. Allereerst bereken je hoeveel zuurstof er aanwezig is de tank. Dit totale bedrag deel je door de vraag per minuut van de patient.
  • Druppelsnelheden. Hierbij kijk je op welke snelheid de voedingpomp of infuus moet worden ingestelt. Het kan zo zijn dat er gevraagd wordt om het aantal druppels per minuut, of het aantal ml per uur.
  • Vochtbalans. Hierbij kijk je terug en maak je de balans op. Hoeveel ml is het lichaam binnengekomen, versus hoeveel is er uitgescheiden. Deze kan positief of negatief zijn.
  • Perfusor/Spuitpomp. Met een perfusor of spuitpomp stel je in hoe je kleinere hoeveelheden medicatie toe kunt dienen.
  • Dagschema. Hierbij maak je een verdeling voor de komende dag wanneer je een bepaalde medicatie dient te geven. Je houdt hierbij rekening met de inlooptijd van een bepaald middelen.

MeneerMegens werkt in deze uitleg over Verpleegkundig Rekenen steeds op dezelfde manier. Elke video wordt gestart met een inleiding over het onderwerp. Vervolgens worden er aantal opgaves van dit onderwerp doorgenomen. Bij elke video zijn ook een tweetal downloads beschikbaar. Deze kunnen gezien worden als huiswerkopdracht. Of als proeftoets voor die onderwerp van Verpleegkundig, Verpleegtechnisch of Medisch Rekenen. Allereerst kan je de opdrachten uit de video downloaden. Hierbij zit ook een antwoordmodel zodat het gemaakte werk te controleren is. Naast deze opdracht is ook een extra opdracht beschikbaar. Zo kan de kijker zeker zijn dat hij de uitleg gesnapt heeft.

Werkboek Verpleegkundig Rekenen Deel 1 (pdf)

11,99

werkboek verpleegkundig rekenen deel 2 meneer megens

Werkboek Verpleegkundig Rekenen Deel 2 (pdf)

14,99

De Meneer Megens Academy is dé plek om je voor te bereiden op je toets voor Verpleegkundig Rekenen!

Eindelijk een e-learning waar alles bij elkaar staat over Verpleegkundig Rekenen, met uitleg van dé specialist van Nederland: Meneer Megens.Bekijk de nieuwe video’s, oefen eindeloos met 750 toetsvragen en maak gebruik van de handige stappenplannen per onderwerp. Jij gaat die toets halen, door te oefenen op het moment dat het jou uitkomt, daar kun je op rekenen!Neem snel een kijkje!

Gratis Demo Meneer Megens Academy

0,00

Licentie Meneer Megens Academy (6 maanden)

34,99

Trakteer jij Meneer Megens?

De website van Meneer Megens is gratis toegankelijk, ondanks al het werk wat erin is gestopt. 

Wil je hem toch bedanken voor alle hulp? Dan kan je hem trakteren! Zoals je misschien wel weet is hij gek op appelkruimelvlaai. Je kunt kiezen voor:

  • ¼ appelkruimelvlaai           (2,50 euro)
  • ½ appelkruimelvlaai           (5,00 euro)
  • Hele appelkruimelvlaai      (10,00 euro)

Bedrag