fbpx

Leven Lang Ontwikkelen

Terwijl vele leraren van hun verdiende herfstvakantie aan het genieten waren was ik in mijn rol als ‘Leraar van het Jaar’ uitgenodigd om voor de tweede keer langs te komen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen te Den Haag. De uitnodiging ging over het thema Leven Lang Ontwikkelen. Een van de drie hoofdthema’s, die ook uitgebreid werden besproken bij de opening van het mbo-jaar te Amersfoort.

De programmaleider van dit onderwerp binnen OCW was benieuwd wat ik van het belang van dit onderwerp vond en welke dingen er al gedaan werden binnen ons ROC Nijmegen. Ik moest eerlijk toegeven dat ik niet direct een hele waslijst hierover kon opsommen, maar gelukkig bracht mijn directeur uitkomst. Onderweg van Deursen naar Den Haag kwam er een scala aan zaken die we al deden op tafel. Van extra lessen Nederlands 3F voor de medewerkers in de kinderopvang tot het project ‘Talent in de Keuken’ waarbij mensen met een uitkering zich binnen een jaar hebben laten omscholen tot basiskok. Terwijl ik dit onderweg aanhoorde en daarna vol trots deelde met OCW dacht ik, waarom wist ik dit eigenlijk allemaal niet? Lag het aan mij dat ik niet goed op de hoogte was van al deze mooie initiatieven binnen onze organisatie, of zijn we als organisatie nog te bescheiden om dit nog allemaal te delen? En als het voor de interne organisatie al lastig is, hoe moeten we de werkende in de regio dan op de hoogte houden van alle mogelijkheden die er zijn om jezelf Leven Lang te kunnen Ontwikkelen?

Ik vind dus dat het tijd wordt om meer succesverhalen en goede initiatieven met elkaar te delen. Ik ga hier voortaan nog meer mijn best voor doen. Doe jij ook mee?

Dirk Megens

Leraar van het Jaar mbo

Trakteer jij Meneer Megens?

De website van Meneer Megens is gratis toegankelijk, ondanks al het werk wat erin is gestopt. 

Wil je hem toch bedanken voor alle hulp? Dan kan je hem trakteren! Zoals je misschien wel weet is hij gek op appelkruimelvlaai. Je kunt kiezen voor:

  • ¼ appelkruimelvlaai           (2,50 euro)
  • ½ appelkruimelvlaai           (5,00 euro)
  • Hele appelkruimelvlaai      (10,00 euro)

Bedrag